Disku(r)sija: Milica Vučković i Nada Topić

Disku(r)sija: Milica Vučković i Nada Topić 

/Utorak, 25. svibnja 2021., s početkom u 18.30 sati. /Misto Street Food,Bosanska 11,Split./

Splitska Udruga KURS već više od 13 godina organizira program “Writers in Residence Marko Marulić”, u sklopu kojeg u Splitu ugošćuje inozemne pisce i spisateljice na jednomjesečnom rezidencijalnom boravku. Pritom se svaka gošća ili gost predstavi lokalnoj publici u već tradicionalnoj Disku(r)siji. Premda se rezidencijalni program, nešto smanjenim intenzitetom, nastavio održavati i tijekom pandemije, Disku(r)sija uživo, pred publikom, održat će se nakon više od pola godine pauze, i to u utorak, 25. svibnja 2021., s početkom u 18.30 sati. U Misto Street Food,Bosanska 11,Split.

Osim ovomjesečne rezidencijalne gošće MILICE VUČKOVIĆ, koja boravi u Splitu pod okriljem EU projekta „Reading Balkans“, u književnoj će večeri sudjelovati splitska spisateljica NADA TOPIĆ. Osim što će govoriti o svojim objavljenim knjigama i projektima kojima se trenutačno bave ili ih planiraju ostvariti u skoroj budućnosti, autorice će se osvrnuti i na pitanje opstanka umjetničke – prije svega književne – scene u nepovoljnim pandemijskim vremenima. Voditeljica Disku(r)sije je Patricija Horvat.

 

Milica Vučković rođena je u Beogradu. Završila je slikarstvo na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu, na kojem sada pohađa doktorski studij. Članica je umjetničkog udruženja ULUPUDS, od 2014. godine sa statusom samostalne umjetnice. Prva joj je objavljena knjiga „Roj“, zbirka kratkih priča (Apostrof, 2014.). 2018. objavila je svoj prvi roman „Boldvin“ (LOM). Piše i prozu i poeziju, pjesme su joj objavljene u nekoliko književnih časopisa. Sredinom ove godine očekuje objavljivanje novog romana za izdavačku kuću Booka. Živi i radi u Beogradu i Herceg Novom. 

 

Nada Topić piše poeziju i kratku prozu. Tekstovi su joj objavljivani i izvođeni na Trećem programu Hrvatskog radija, u časopisima (Zarez, Fantom slobode, Poezija, Tema, Sarajevske sveske, Riječi, Panorama, Mogućnosti...), u zbornicima i na internetskim portalima. Doktorirala je na području informacijskih i komunikacijskih znanosti i autorica je znanstvene monografije „Knjižara Morpurgo u Splitu (1860. – 1947.) i razvoj kulture čitanja“ (2017.). Živi i radi u Solinu.

Objavila je sljedeća književna djela: „Svetac u trajektnoj luci“, pjesme (2005.), „Kako se rodila rod“a, slikovnica (2008.), „Meteorologija tijela“, pjesme (2015.), „Male stvari“, kratke priče (2016.), „Bezbroj i druge jednine“, pjesme (2017.), „Otac, pjesme“ (2019.), „Stope u snijegu“, lirska proza (2019.), „Sestra“, pjesme (2020.), „Morpho amathonte“, roman (2020.).

 

Projekt Reading Balkans sufinanciran je programom Kreativna Europa Europske unije.

 

Udruga "Kurs"

A. Mihanovića 27
Split 21000
Hrvatska

Writers in residence
Bosanska 11
21000 Split
Hrvatska

Email:maja6v@gmail.com

Kontakt

Pratite nas na:

Developed by Krste Šižgorić