Disku(r)sija: Olja Alvir, Austrija

Disku(r)sija: Olja Alvir

 

Splitska Udruga KURS već više od desetljeća organizira program “Writers in Residence Marko Marulić”, u sklopu kojeg u Splitu ugošćuje inozemne pisce i spisateljice na jednomjesečnom rezidencijalnom boravku. Ovomjesečna rezidencijalna gošća mlada je spisateljica OLJA ALVIR, koja dolazi iz Austrije. Zbog nemogućnosti održavanja tribine uživo razgovor s njom, koji će voditi Patricija Horvat, bit će snimljen i emitiran online.

OLJA ALVIR diplomirala je Njemačku filologiju kao prvostupnica na Sveučilištu u Beču i trenutačno pohađa diplomski studij Komparativne književnost u Zagrebu i Beču. Osim što je književnica, aktivna je i kao mentorica Teorije književnosti na Sveučilištu u Beču, prevoditeljica za engleski, njemački te hrvatski, srpski i bosanski, novinarka i glavna urednica časopisa Green Peacea za središnju i istočnu Europu. Piše i eseje i stručne radove, a važno joj je područje zanimanja film. Autorica je više kratkih priča i dramskih tekstova te romana „Kein Meer“ (2016.), a nedavno je počela pisati i poeziju.

U razgovoru će predstaviti svoj književni rad, pročitati nekoliko novih pjesama na njemačkom i u prijevodu na hrvatski jezik te opisati dojmove koje je stekla tijekom rezidencijalnog boravka u Splitu.

 KURS, 2021.

Udruga "Kurs"

A. Mihanovića 27
Split 21000
Hrvatska

Writers in residence
Bosanska 11
21000 Split
Hrvatska

Email:maja6v@gmail.com

Kontakt

Pratite nas na:

Developed by Krste Šižgorić